HJK kohtaa Montenegron mestarin Boltilla torstaina 8.8.

FK Dečić pudotti jatkosta Georgian mestarin. 

Brooklynin ja kumppanien katseet ovat ensin lauantain Lahdessa. Ensi viikolla sitten montenegrolaisten kimppuun.

Klubin seuraava kotipeli on edessä ensi viikon torstaina 8. elokuuta klo 19, kun Eurokesä jatkuu Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella Montenegron viime kauden mestaria FK Dečićiä vastaan. Kotipelin liput ovat myynnissä osoitteessa hjk.lippu.fi, ja HJK TV näyttää kotimatsin suorana osoitteessa hjk.fi/live

Otteluparin ratkaiseva vieraspeli pelataan Montenegrossa viikkoa myöhemmin torstaina 15.8. Selvitämme mahdollisuutta ottelun näyttämiseen HJK TV:ssä.

HJK–Dečić-otteluparin häviäjän tämän vuoden europelit päättyvät, ja voittaja etenee Konferenssiliigan viimeiselle ja ratkaisevalle karsintakierrokselle. Nuo ottelut pelataan alustavasti 22.8. ja 29.8., ja vastustaja on selvillä ensi maanantaina 5.8. suoritettavan arvonnan jälkeen.

Vaan eipä mennä asioiden edelle, vaan nyt vuorossa on siis FK Dečić, kavereiden kesken ihan vaan Fudbalski Klub Dečić Tuzi. Seura nappasi viime keväänä historiansa ensimmäisen mestaruuden. 

Mestarien liigan karsinnassa Walesin TNS oli Dečićille liikaa yhteistuloksella 4–1. Myöhään tiistai-illalla montenegrolaiset sen sijaan ylsivät varsin yllättäen jatkopaikkaan, kun Georgian mestari Dinamo Batumi karahti Dečićin tiiviin puolustuksen edessä yhteismaalein 0–2. 

Dečić ponnistaa muutaman tuhannen asukkaan Tuzin kaupungista, aivan pääkaupunki Podgorican kupeesta. Seuran kotistadion ei ole Uefan vaatimusten mukainen, joten joukkue pelaa europelinsä Podgoricassa. 

HJK vieraili Montenegron pääkaupungissa myös kesällä 2021, jolloin Buducnost nöyrtyi Mestarien liigan karsinnassa peräti 0–4. Nyky-Klubista kentällä olivat tuolloin Atom, Lucas Lingman ja Daniel O’Shaughnessy